כן כן, קראתם נכון, לבית משפט לענייני משפחה בירושלים הוגשה תביעה למשמורת משותפת על ארבעה כלבים, ולא רק תביעה הוגשה, אלא גם בקשה לסעד זמני דחוף לקביעת חלוקת זמני שהות עם הכלבים.
התביעה הוגשה על ידי גבר שביקש מבית המשפט לקבוע כי ארבעת הכלבים הם בבעלות משותפת שלו ושל מי שהיא כיום גרושתו. במסגרת כתב התביעה הוא טען, כי לאחר שהוא וגרושתו נפרדו, במשך מספר חודשים הכלבים שהו רק איתו, לאחר מכן הם שהו עם שניהם על פי חלוקת זמנים שהייתה מקובלת עליהם אבל לפני שנתיים, האישה לקחה אליה את הכלבים ומאז היא לא מאפשרת לו לראות אותם. בינתיים הם התגרשו והוא, הגבר נישא בשנית.
במסגרת דיון שהתקיים בבית המשפט נקבעה חלוקת זמני שהות של הכלבים עם הגבר, אבל מכיוון שהמפגשים לא התקיימו הוא הגיש לבית המשפט בקשה נוספת וטען כי הוא זה שטיפל בכלבים לאורך השנים, שהוא מחובר לכלבים רגשית ונפשית, שהכלבים הם חלק מהותי בחייו וכל רצונו הוא לבלות ולשהות איתם.
בית המשפט דחה את התביעה וקבע שמכיוון שהגבר לא נפגש עם הכלבים במשך שנתיים- נוצר נתק משמעותי בינו להין הכלבים, ".. וספק רב אם היענות לתביעה תשרת את טובת הכלבים".
כל מי שגידל אי פעם בעל חיים, מרצון, מאהבה , יודע כמה קל להיקשר אליהם, יודע שהם הופכים לחלק בלתי נפרד מהמשפחה, יודע שקשה מאוד ועצוב כשהם הולכים לאיבוד או לעולמם.
לא אחת בחדר הגישור בני זוג מצליחים לגבש בקלות יחסית הסכמות ביחס לכל העניינים שנובעים מהנישואים שלהם אבל כשזה מגיע לבעלי החיים, לחיות המחמד שהם גידלו ביחד – הם חווים קושי. לפעמים בעל החיים לא יכול לעבור מבית לבית ביחד עם הילדים (גיל מבוגר, בעיית הסתגלות למקום חדש , חוסר בתנאים באחד הבתים ועוד), לפעמים אחד הצדדים לא מעוניין להמשיך ולטפל ולקחת אחריות על בעל החיים ואז האחר מבין שכל הנטל הטיפולי והכלכלי יישאר על כתפיו, ולפעמים שני בני הזוג מעוניינים להמשיך לטפל בבעל החיים באופן בלעדי.
גם כשזה נוגע לבעלי החיים, חשוב וצריך לחשוב על טובת בעל החיים ועל צרכיו, לבדוק ולבחון מי נשא בנטל הטיפול היומיומי, האם הילדים קשורים לבעל החיים והאם גם הם מטפלים בו. כך קל יותר לגבש ביחד הסכמה טובה שמתאימה למשפחה כולה ולבעל החיים.
בעיני אין כמו האהבה הטהורה של בעלי החיים.
Comentarios