top of page

כל שבוע (כמעט) אני משתפת אתכם בסיפורים מחדר הגישור שלי. אני מקבלת המון שאלות ותגובות בעקבות הסיפורים. שואלים אותי אם הסיפורים הם אמיתיים, שואלים אותי איך הצלחנו לגבש הסכמות, שואלים אותי מה קורה עם כל הכעס, העצב והפגיעה במיוחד במקרים שבהם יש סיבה אמיתית לגירושין ומהי בכלל סיבה אמיתית.

גם שואלים אותי איך אני עושה את זה, איך אני לא מתעייפת לשמוע עוד סיפור ועוד סיפור, איך זה מרגיש להיות חלק או צופה מהצד בכל כך הרבה סיפורי חיים, איך זה להיות חלק מהרגעים הכי מאתגרים שלא לומר קשים של האנשים שמגיעים אליי.

בעקבות השאלות והתגובות אני כותבת לכם את הפוסט הזה, כדי לתת לכם הצצה קצת יותר עמוקה לחדר הגישור שלי.

למי שלא יודע או מכיר, אני עוסקת בתחום דיני המשפחה כבר 20 שנה.

 

הבחירה בעריכת דין ובתחום דיני המשפחה הייתה לי טבעית. מאז שאני זוכרת את עצמי ועוד כשהייתי ילדה קטנה– אני משכינת שלום.

מאז ומתמיד אני מסתדרת עם כולם, גם עם אלה שאף אחד לא מסתדר איתם או אוהב אותם, גם עם אלה שאולי נראים "מוזרים" (בכלל לא מבינה מה זה מוזרים.. בעיני כל אחד ואחת הוא/היא מיוחד בדרכו), גם עם אלה שבכלל לא רוצים להיות חלק.

מערכות יחסים תמיד ריתקו אותי ובמיוחד מערכות יחסים בתוך המשפחה שכן כבר אמרו לפניי – משפחה לא בוחרים. כשיש עימות במשפחה, כשיש סכסוך במשפחה ואפילו כשרוצים להתגרש חשוב וכדאי ומבחינתי אפילו חובה לחשוב על היום שאחרי. הנסיון שלי מוכיח שגם מי שמנסה להתנתק ולנתק את הקשר לחלוטין – לא באמת יכול לעשות את זה בלב שלם וגם לניתוק יש מחיר כבד.

כמי שאוהבת אנשים לא יכולתי לשאת מריבות, עימותים ותככים, במיוחד בתוך המשפחה, ועשיתי כל מה שאני רק יכולה כדי לסדר את העניינים.

באורח פלא או כמו שאומרים "במקרה" כך גם אחרים ראו ועדיין רואים אותי. בכל ריב כיתתי, בכל ריב שכונתי, בכל עימות בצבא או במקומות העבודה, בכל ויכוח משפחתי ובכלל לאן שאני הולכת או מגיעה גם היום – פונים אליי כדי שאסייע ואעזור בהשכנת שלום, בפתרון העימות, בהרגעת הרוחות.

ואני, אני שם. לכל מי שפונה או מבקש. אומרים שאני מקשיבה טובה, אומרים שאני מרגיעה, אומרים שאני מכילה, יש אפילו שאומרים שאני קוסמת (מביך..).

המחמאות תמיד נעימות לי (בנינו למי המחמאות לא נעימות..) אני מקבלת אותן באהבה ובתודה, אבל אני לא מרגישה שאני עושה משהו יוצא דופן (מבחינתי), אני מרגישה שזה הכי טבעי לי. אני לא מתאמצת, אני לא מזייפת, אני לא מעמידה פנים, ולא- אני לא מתעייפת אני אפילו לא מרגישה שאני עובדת. אני פשוט אני.

כבר בפגישת ההיכרות הראשונה אני בודקת אם יש התאמה ביני לבין מי שמגיע אלי. לא רק מי פונה אליי בוחן אותי ובודק אם אני מתאימה לו.

גם אני בודקת. אני בודקת אם יש כימייה. בעיני זה הכי חשוב. אם אין כימיה זה לא יעבוד ולא משנה כמה אני טובה או מה שיעורי ההצלחה שלי.

אני בודקת אם אני יכולה לעזור. לא תמיד אני יכולה לעזור, ואם אני לא יכולה – אני מפנה למי שכן או משחררת. אני לא רוצה לגרום לעוד נזק, אני לא רוצה לגרום לצער או לאובדן מוחלט של אמונה.

אני בודקת עוד כמה דברים, אתם יודעים כל איש מקצוע והבדיקות שלו. אבל רק אם יש התאמה הדדית ורק אם אני מרגישה שאני באמת יכולה לעזור – אני יוצאת לדרך.

 

אני יודעת ומבינה איזו דרך אנחנו הולכים לעבור ביחד ואני לגמרי שם כדי להקשיב, לסייע, להרגיע, להכיל ולחשוב ביחד על הפתרונות המתאימים והטובים ביותר.

יש שיקראו לזה יכולות מקצועיות, יש שיקראו לזה יעוד, יש שיקראו לזה הגשמה עצמית – ואני אני פשוט מרגישה אני. אני מרגישה שאני עושה את הדבר הכי טבעי לי ואני נותנת את כל כולי.

 

בחדר הגישור שלי עוברים תהליך. אני מאמינה ויודעת שאין פתרונות קסם או פתרונות בזק.

חשוב לי להכיר את האנשים שמגיעים אליי. מי הם, מה הם אוהבים, ממי הם חוששים, מה הם הכי היו רוצים שיקרה. ההכירות איתם מאפשרת לי לעזור להם למצוא פתרונות מתאימים ונכונים יותר עבורם. פתרונות שיחזיקו מעמד לאורך זמן.

חשוב לי לייצר ולגבש פתרון או הסכמות שיחזיקו מעמד לאורך זמן, חשוב לי שזה ירגיש נכון וייעשה בהסכמה שאחרת אין בזה תועלת.

אני לא מאמינה בפלסטרים, אני מחפשת דרך אמיתית ונכונה לפתרון מלא.

כשיש שיתוף פעולה, כשיש מחוייבות לתהליך –זה קורה. גיבוש הסכמות מתאפשר רק כשיש נכונות ומוכנות מלאה לתהליך. אני עוזרת בהכנה לתהליך, אני עוזרת לראות את הדברים מנקודת מבט אחרת, מעלה פתרונות אפשריים ובוחנת עם כל מי שנמצא בתהליך מה נכון ומה יכול להתאים.

לא תמיד זה קל, לא תמיד זה נעים, אם לומר את האמת לרוב זה לא נעים, לאף אחד לא נעים להיות בעימות או בסכסוך. זה תמיד משפיע לא רק עלינו ולא רק על מי שהוא חלק מהעניין אלא גם על הסובבים אותנו. זה משפיע על הילדים, על התפקוד בעבודה ובכלל.

גם במקרים שיש סיבה "אמיתית" לגירושין – במרחאות כי זה מאוד סובייקטיבי, לכל אחד ואחת יש סיבה שהיא אמיתית עבורו לגירושין, אפשר לגבש הסכמות טובות ולגבש הסכם גירושין מלא.

מתמודדים בחדר הגישור גם עם הרגשות שעולים, לפעמים מכניסים לתוך החדר איש טיפול או יוצאים מחדר הגישור לאיש טיפול שיסייע נקודתית עם התכנים שעולים בתוך החדר. זה גם חלק חשוב ומשמעותי בתהליך.

אני תמיד חושבת על היום שאחרי, היום שאחרי החתימה על ההסכם, היום שאחרי היציאה מחדר הגישור.

לא רק הפתרון או גיבוש ההסכמות הוא חשוב, הרי ברוב המקרים גם הליך משפטי מסתיים ויש פסק דין לי חשוב איך חיים אחרי ההסכם, איך חיים אחרי שהכל נגמר כשאני כבר לא שם אתם מחזיקה להם את היד. הם ממשיכים בחיים שלהם וחשוב לי שהם ימשיכו בטוב.

במקרים שבהם מגבשים גם הסכם משפטי (לא תמיד יש הסכם משפטי למשל בכסכוכים בין בני משפחה, בין חמות לכלות ועוד) אני עורכת הסכם משפטי מעולה, לא פחות מזה, ומנסה לצפות כמה שיותר מקרים עתידיים או אפשרויות חלופיות כדי לתת שקט ורוגע לאורך זמן וכדי שלא לתת פתח להליך המשפטי שממנו מנסים להמנע כשמגיעים אליי.

ומה בעניין הסיפורים מחדר הגישור? כן הם אמיתיים. כבר אמרתי שהמציאות עולה על כל דמיון במיוחד בחדר הגישור שלי. אני דואגת לשמור שמירה מלאה ומוחלטת על פרטיותם של האנשים שמגיעים אליי ולכן משנה את העובדות ומסירה את כל הפרטים המזהים כדי לא לפגוע חלילה באף אחד.

אם אתם רוצים לפתור סכסוך משפחתי, אם אתם רוצים להתגרש, אם אתם רוצים למצוא פתרון לבעיה או לאי הסכמה במערכת יחסים משפחתית, וכי חשוב אם אתם מתחברים לדרך שלי, אליי – צרו קשר אני כאן בשבילכם.

המשך שבוע נעים לכולם.

חדר הגישור במשרד של אפרת אנגל
bottom of page