אני מקיימת הליכי גישור לצורך גיבוש ההסכמים הבאים:
כשמם כן הם. מדובר בהסכמים שבאים להסדיר את מערכת היחסים הכספית, הכלכלית בין בני הזוג טרם הנישואין.
הסכמי טרום נישואין הם הצהרת האהבה הגדולה ביותר שיש בין בני הזוג, שכן בני הזוג מתחייבים שלא לנקוט בהליכים משפטיים בגלל עניינים כספיים אם חלילה הנישואין יסתיימו. ההסכם משמש כתעודת ביטוח עבור שני בני הזוג ואני מסייעת לבני הזוג ברגישות רבה לגבש את תנאי תעודת הביטוח שלהם.
הסכמי טרום נישואים
הסכמי יחסי ממון אלו הם הסכמים שמסדירים את כלל ענייני הממון של בני זוג גם לאחר הנישואין. הם נועדו לעשות סדר במערכת היחסים הכלכלית של בני הזוג גם לאחר הנישואין בין היתר במקרים בהם אחד מבני הזוג מקבל או יורש סכום כסף גדול והוא רוצה להגן עליו או להכריז שהוא רק שלו, כשאחד מבני הזוג מקים עסק חדש לבד או ביחד עם שותפים נוספים, כשנוצר משבר אמון או משבר בכלל בין בני הזוג, וגם במקרים שבהם ישנה הבנה שבמציאות שבה אנחנו חיים כיום – לעיתים חיי הנישואין לא נמשכים לנצח.
הסכמי יחסי ממון
לא תמיד סכסוך או משבר בחיי הנישואין או הזוגיות מובילים לפרידה או לגירושין. יש מקרים שבהם בני הזוג מעוניינים למנף את המשבר, לתקן, לשפר ולשמר את הנישואין.
הסכם שלום בית מסדיר את התחייבות ומחויבות בני הזוג לשלום בית והוא כולל הוראות אופרטיביות שמסייעות לבני הזוג לשפר ולתקן את המצב הקיים.
ניתן לאשר את ההסכמים הללו בבית המשפט או בבית הדין הרבני להגיש את הסכמי שלום הבית לאישור וקבלת תוקף משפטי.
הסכמי שלום בית
אלו הסכמים משולבים שכוללים את כל הוראות הסכם שלום הבית (ראו את הפירוט למעלה) וגם הוראות הסכם גירושין מלאות (חלוקת זמני שהות, מזונות וכל ענייני הרכוש והכספים) למקרה שבו הליך שלום הבית לא יצלח.
ההסכמים הללו מיועדים למקרים שבהם בני הזוג יודעים ומבינים שמדובר במשבר חמור והם רוצים לנסות להסדיר ולתקן את מערכת היחסים שלהם לפני שהם מחליטים להתגרש.
הסכמי שלום בית לחילופין לגירושין
הסכמי גירושין אלו הם הסכמים אשר נועדו להסדיר את כל העניינים אשר נובעים מהנישואין: חלוקת זמני שהות, מזונות, ענייני רכוש, נכסים וכספים.
מדובר באחד ההסכמים הכי חשובים בחיים שלנו, שכן הם קובעים ומסדירים מבחינה משפטית את מה שקרה במהלך הנישואין ואת מה שיקרה ביום שאחרי.
הסכמי גירושין
הסכמים בין הורים לילדים
הקשר המיוחד שבין הורים וילדים הוא קשר שמתקיים לאורך כל החיים. במקרים שבהם הקשר עולה על שרטון, או כשנוצר סכסוך- יש רצון או צורך להסדיר את הסכסוך גם כשמערכת היחסים היא לא קרובה.
גיבוש הסכם (כתוב או לא כתוב) מסייע להורים ולילדים להרגיע את המצב, לעשות סדר במערכת היחסים וגם למנוע הסלמה שיכולה להוביל בסופו של דבר לניהול הליכים משפטיים והחמור מכל – לנתק בקשר.
הסכמים בין אחים
יש מקרים שבהם סכסוכים בין אחים מצריכים יישוב והסדרה לא רק מבחינה רגשית אלא גם מבחינה משפטית. כך למשל כשהאחים הם שותפים עסקיים, מתגוררים באותו משק (הסדרת מעמד בן ממשיך), בעלים של נכסים משותפים ועוד. בין אם מדובר בהסכם בין אחים שמחייב הסדרה משפטית ובין אם לא, במסגרת ההסכמים הללו חשוב לתת דגש לקשר המיוחד שיש בין אחים ולגבש פתרונות שיסייעו להם לתקן ולשמור על מערכת היחסים שבניהם בנוסף להסדרה המשפטית של הסכסוך.
הורות נוצרת לא רק כתוצאה מניהול מערכת יחסים זוגית, אלא גם מתוך רצון והחלטה משותפים. במקרים אלה (של רצון והחלטה משותפים ללא ניהול מערכת יחסים זוגית) כדאי ויש צורך (גם משפטי) להסדיר את מערכת היחסים ההורית ואת ההתחייבויות והאחריות של כל אחד מההורים ביחס לתהליך וביחס לילדים אשר יולדו.
ההסכם כולל בין היתר גם הסכמות ביחס לבדיקות שעורכים טרום ההריון וגם במהלכו, באילו מקרים מפסיקים את ההריון (כשיש חשש למום בעובר), מתן שם משפחה, ביצוע ברית מילה, רכישת ציוד ראשוני, חלוקת זמני שהות וכל מה שקשור להתנהלות במהלך ההריון וגם לאחר הלידה.